Noi sesiuni Amprenta – Cursuri de arta si manufactura pentru copii 2016

Noi sesiuni Amprenta – Cursuri de arta si manufactura pentru copii 2016

Amprenta desfasoara in perioada vacantei de vara o serie de workshop-uri de arta si manufactura adresate copiilor, in sediul Assamblage – Scoala de Bijuterie Contemporana. Sesiunea speciala de workshop-uri este dedicata micilor artisti nerabdatori sa cunoască universul din jurul lor.

CE NE PROPUNEM?

Sa insotim copiii in descoperirea lumii inconjuratoare si in cunoasterea de sine, prin metode bazate pe explorare si experimentare. Sa facilitam contactul cu materiale si echipamente de specialitate aflate in afara universului comun de cunoastere. Copiii vor avea oportunitatea sa modeleze metale si sa le imbine cu pietre semipretioase, sa ilustreze basmul preferat prin gravură, toate sub atenta supraveghere a profesorilor.

CURSURI DE BIJUTERIE PENTRU COPII

Workshop-ul de bijuterie este o invitatie facută copiilor de explorare a propriei creativitati. Cursul pune la indemana lor informatiile, tehnicile si ustensilele necesare pentru ca ei sa isi poata materializa ideile in obiecte palpabile – bijuteriile. Vor fi indemnati si atrasi sa se joace intr-un mod serios, modeland metalul in forme ce ajung sa-i defineasca, bijuteria finala vorbind despre modul in care vad ei lumea sau pe ei insisi.  Conditii de participare: pot opta sa participe atat pentru o zi cat si pentru seria de 3 zile.Costurile difera in functie de numarul de zile de participare: o zi – 120 lei, 2 zile – 230 lei, 3 zile – 300 lei. *Costul include toate materialele utilizate, precum si gustarile din pauzele cursului. [hr]

CURSURI DE GRAVURA SI LEGATORIE DE CARTE

Workshop-ul de gravura isi propune aducerea in lumea copiilor a tehnicilor gravurii si legatoriei de carte. Cu ajutorul materialelor de specialitate (cerneala tipografica, rulouri, hartie de imprimat, tusuri colorate, sfori din aracet) ei vor da nastere, cu propriile maini, unei povesti ilustrate si legate intre doua coperti. Vor realiza pas cu pas, pagina cu pagina, o carte mica in care vor ilustra un basm si vor lua contact cu tehnicile specializate de gravura. 

 

Conditii de participare: avand in vedere continuitatea proiectelor, este necesara parciparea la cele 3 zile, costul fiind de 300 lei. *Costul include toate materialele utilizate, precum si gustarile din pauzele cursului. [hr]

DETALII ORGANIZATORICE

Interval orar: 10:30 – 13:00 si/sau 14:00 – 16:30

Locul de desfasurare: Assamblage - Institutul de Arta si Design

Profesori: Andreia Popescu (bijuterie), Mihaela Ivana (bijuterie/psiholog) si Diana Vasilescu (gravura).

Program workshop bijuterie: 20 – 22 iulie, 23 – 25 iulie, 27 – 27 iulie, 30 iulie – 1 august, 6 – 8 august, 10 – 12 august, 13 – 15 august 2016.

Program workshop gravura carte: 20 – 22 iulie, 23 – 25 iulie, 27 – 27 iulie 2016

Ambele workshop-uri se vor desfasura in aceeasi perioada, cu o pauza de o ora intre ele. Workshop-ul de gravura va fi desfasurat doar in luna iulie, urmand sa fie reluat in luna septembrie. Conditii de participare: aceste workshop-uri se adreseaza copiilor care se incadreaza in clasele primare I-IV! 

Înapoi la blog