top of page

Cursul de initiere in bijuterie - Basic 2

Pret

510 € +TVA

Durata curs

8 zile

Despre curs

In cele 8 zile de curs vom aborda trei proiecte, cu trei teme diferite, vom folosi un repertoriu tehnic nou, dispozitive de calibrare si scule noi, toate avand ca scop deschiderea si imbogatirea repertoriului tehnic si estetic. Cursul are si o miza in reinterpretare a unor tehnici clasice si folosirea lor pentru a obtine rezultate diferite fata de destinatia lor initiala. 


Tehnica obtinerii monturilor de tip saton va fi folosita pentru a compune volume si forme geometrice speciale, tehnica nituirii si a producerii sarnierei (tevii) va fi folosita pentru angrenarea unui proiect fara nici o sudura, iar producerea calotelor sferice va avea o destinatie creativa, in idea conceperii unui obiect abordabil din mai multe unghiuri, cu mai multe posibilitati de purtare.


Rezultatele vor consta in trei proiecte diferite, iar folosirea mai multor metale si elaborarea unor piese complexe vor necesita lucrul pentru fiecare piesa in parte. Vom vedea cum pornind de la provocari si idei simple putem elabora un plan de lucru care sa ne conduca la rezultate spectaculoase.


Pretul include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele si pietrele va sunt puse la dispozitie de catre scoala, in limita a trei proiecte de lucru. Piesele realizate in timpul cursului va vor apartine dupa incheierea cursului.

Tehnici de lucru abordate

Satoanele - volum si spatialitate


Sarniera si nituirea - piese care nu au nevoie de sudura ci doar de tehnici mecanice


Sfere si calote sferice: folosirea sculelor clasice precum anka si poansoanele pentru a crea forme cocave sau convexe, inchise sau deschise

Pret

510 € +TVA

Durata curs

8 zile

Ore curs

10:00-17:00

Profesori

David Sandu

Andreia Gabriela Popescu

bottom of page