Champlevé Enamels

Workshop-ul international Champlevé Enamels este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. Champlevé este o tehnica in arta emailarii, care consta in umplerea cu email a spatiilor adancite special intr-o placa metalica, in scop decorativ, obiectul decorat purtand tot numele champlevé.

In cadrul celor 3 zile intesive de curs, participantii vor deprinde elementele de baza ale emailarii, cu accent pe tehnica champlevé, iar pana la sfarsitul cursului vor putea realiza mai multe piese (brose, cercei sau pandantive).

Primul proiect abordat la curs este prestabilit si va avea dimensiuni reduse. Pentru urmatoarele piese participantii vor fi incurajati sa-si realizeze propriile modele, avand ca inspiratie peisaje, texturi sau momente din viata.

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre scoala. Piesele realizate in timpul cursului va vor apartine dupa incheierea cursului.

Jennifer Wells

Dupa ce a obtinut, in 2010, Masteratul in Metal Design la East Carolina University, in perioada 2010-2018, Jennifer a sustinut numeroase cursuri si workshop-uri la universitati si scoli profesionale din Statele Unite ale Americii, dintre care: Indiana University in Bloomington (2013 si 2017), Western State Colorado University (2016, 2017 si 2018) si Haystack Mountain School of Craft in Maine (2011, 2012, 2013, 2015). In aceeasi timp, Jennifer si-a continuat studiile la Arrowmont School of Arts and Crafts in Gatlinburg, la Pocosin Arts in Columbia, si la Jentel Foundation Banner.

Din Toamna 2013 pana in anul 2016, printr-un program intensiv al East Carolina University, Jennifer a predat cursuri de bijuterie si tehnica emailului in Italia.

In prezent, Jennifer locuieste si lucreaza in Italia si preda cursuri de design si bijuterie atat in Statele Unite ale Americii, cat si in Europa, iar lucrarile sale fac parte din colectii renumite din S.U.A.: Racine Art Museum Wisconsin si Enamel Arts Foundation din Los Angeles.

 • Profesori

  Jennifer Wells

 • Tehnicile de lucru abordate

 • Detalii

  Durata: 3 zile

  Luni-Miercuri: 10:00-17:00

  Pret: 280.00 € (fara TVA)

 • Calendar curs

  04-14 Iulie 2022

  17-27 Octombrie 2022

Conținut care poate fi restrâns

Te-ar putea interesa si:

Cursul de initiere in bijuterie Basic 1

Cursul de initiere in bijuterie Basic 2

Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugala - Nivel 1

Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugala - Nivel 2

Cursul de seara - Incepatori Modul 2

Cursul de seara - Incepatori Modul 3

Cursul de seara - Avansati Modul 1

Cursul de seara - Avansati Modul 2

Cursul de seara - Avansati Modul 3

Articulatii si sisteme de inchidere pentru bijuterii si accesorii