Cursul de seara - Avansati - Modul 1

Cursul de experimentare in bijuterie cu program de seara este destinat persoanelor care doresc sa continue pregatirea tehnica si conceptuala in domeniul bijuteriei. Cursul se adreseaza celor care au absolvit modulele de incepatori sau care au deja o experienta individuala si un anumit volum de lucru anterior. Cursantii vor avea ocazia sa aprofundeze tehnicile invatate si sa aiba contact cu noi situatii si context tehnologice. Cursul pune un accent mai mare pe partea tehnica, permitand insa ulterior o mai mare libertate in latura creativa. Lucrarile realizate sunt de o complexitate ridicata, iar elementele de lucru deprinse permit o arie mai larga de exprimare artistica.

Structurat pe parcursul a 6 zile, Cursul de seara – Avansati este conceput in asa fel incat sa atinga cele mai importante aspect si notiuni tehnice necesare realizarii unui proiect complex prin tehnica constructiei. Denumim constructie in tehnica bijuteriei modelarea la rece a metalelor pretioase, pregatireasuprafetelor de contact si de imbinare a acestora, pentru a le suda, apoi alcatuirea bijuteriilor ce trebuie finisate si finalizate conform proiectelor pe care ni le propunem.

Vom folosi un repertoriu tehnic nou, dispozitive de calibrare si scule noi, toate avand ca scop deschiderea si imbogatirea repertoriului tehnic si estetic. Cursul are si o miza in reinterpretarea unor tehnici clasice si folosirea lor pentru a obtinere zultate diferite fata de destinatia lor initiala. 

La finalul cursului, veti avea un obiect terminat. Tema modulului 1 de avansati este obtinerea monturilor de tip saton. In elaborarea acestui proiect complex, care va compune volume si forme geometrice speciale, vor fi folosite mai multe metale.

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre scoala, in limita unui proiect de lucru. Piesa realizata in timpul cursului va va apartine dupa incheierea cursului.

 • Profesori

  David Sandu

  Andreia Popescu

 • Tehnicile de lucru abordate

  Satoanele – volum si spatialitate

 • Detalii

  Durata: 6 zile

  Marti, Miercuri, Joi: 17:30-20:30

  Pret: 280.00 € (fara TVA)

 • Calendar curs

  14 - 23 martie 2023

Conținut care poate fi restrâns

Te-ar putea interesa si:

Cursul de initiere in bijuterie Basic 1

Cursul de initiere in bijuterie Basic 2

Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugala - Nivel 1

Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugala - Nivel 2

Cursul de seara - Incepatori Modul 2

Cursul de seara - Incepatori Modul 3

Cursul de seara - Avansati Modul 1

Cursul de seara - Avansati Modul 2

Cursul de seara - Avansati Modul 3

Articulatii si sisteme de inchidere pentru bijuterii si accesorii

{formbuilder:OTIwNzc=}