top of page

Basic 1 - Modul 1 - curs de seară

Pret

310 € +TVA

Durata curs

6 zile

Despre curs

Cursul de experimentare in bijuterie cu program de seara vine ca un raspuns pentru cei interesati sa gasească un nou mijloc de exprimare artistica prin intermediul bijuteriei. Cursul se adreseaza atat persoanelor care nu au mai avut contact cu domeniul bijuteriei, cat si celor care doresc sa deprinda arta manipularii metalelor si pietrelor pretioase la un nivel profesionist. 


Structurat pe parcursul a 6 zile, cursul de seara - este un curs destinat celor care au primul contact cu metalele pretioase si cu tehnica clasica a bijuteriei, si este conceput in asa fel incat sa atinga cele mai importante aspecte si notiuni tehnice necesare realizarii unei bijuterii prin tehnica constructiei. Denumim constructie in tehnica bijuteriei modelarea la rece a metalelor pretioase, pregatirea suprafetelor de contact si de imbinare a acestora, pentru a le suda, apoi alcatuirea bijuteriilor ce trebuie finisate si finalizate conform proiectelor pe care ni le propunem.Materialele folosite sunt argintul 925 si pietrele semipretioase naturale. Tehnologiile predate vor avea un suport tehnic primar, folosind 90% scule de mana si oferind in acest fel cursantilor posibilitatea de a continua, ulterior, individual, fara necesitatea unui inventar de scule si masinarii sofisticate.


La finalul cursului, veti avea un obiect terminat. Tema modulului de incepatori este un inel cu ringul texturat, piatra rotunda de tip briliant inchisa intr-o montura cu prag. 


Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele si pietrele va sunt puse la dispozitie de catre scoala, in limita unui proiect de lucru. Piesa realizata in timpul cursului va va apartine dupa incheierea cursului.

Tehnici de lucru abordate

Decalirea


Debavurarea


Indoirea


Gaurirea


Laminarea


Pregatirea monturilor


Taierea


Montarea pietrelor


Traforarea


Finisarea pieselor finale

Pret

310 € +TVA

Durata curs

6 zile

Ore curs

17:30-20:30

Profesori

Andreia Gabriela Popescu

David Sandu

bottom of page