top of page

Gold 1 - Curs de aur nivel 1

Pret

545 € +TVA

Durata curs

5 zile

Despre curs

Cursul de initiere in bijuterie Gold 1 este un curs destinat persoanelor care doresc sa continue pregatirea tehnica si conceptuala in domeniul bijuteriei cu lucrul cu aur. Cursantii vor avea ocazia sa aprofundeze tehnicile invatate si sa aiba contact cu noi situatii si contexte tehnologice, lucrand in aur. Cei care se pot inscrie sunt absolventii Basic 1 si Basic 2 sau Basic 1 si Ceara, care au reusit sa lucreze si sa progreseze pe cont propriu de la terminarea cursurilor la care s-a lucrat in argint, alama, cupru si bronz, putand astfel sa își insuseasca mai departe noi cunostinte in materie de bijuterie contemporana in aur. Cursul se adresează si celor care au deja o experienta individuala si un anumit volum de lucru anterior, si doresc sa deprinda arta manipularii aurului si pietrelor pretioase la un alt nivel profesional.


Cursul dureaza 5 zile pune un accent mai mare pe partea tehnica, permitand insa ulterior o mai mare libertate in latura creativa. Notiuni ca laminarea, indoirea, sudura, calibrarea pieselor, finisarea lor, vor fi tratate cu seriozitate si articulate intr-un prim sistem coerent de intelegere a lucrului cu aurul. Materialul folosit la curs este aurul galben de 14K in asociere cu pietrele semipretioase naturale sau cubic zirconia.Pe durata cursului se vor finaliza doua proiecte de lucru.


Pretul include accesul la toate instrumentele de lucru necesare. Fiecare cursant va lucra cu materialul propriu (10 g aur galben 14K).

Tehnici de lucru abordate

Topire, laminare si trefilare

Fabricarea sarnierei pentru monturi

Montura pentru perla 

Producerea si calibrarea unui ring hexagonal

Pret

545 € +TVA

Durata curs

5 zile

Ore curs

10:00-17:00

Profesori

Andreia Gabriela Popescu

bottom of page