top of page

Articulatii si sisteme de inchidere pentru bijuterii si accesorii

Pret

500 € +TVA

Durata curs

4 zile

Despre curs

Vechii bijutieri considerau inchiderile si articulatiile ca fiind cea mai inalta forma de maiestrie tehnica. Cu cat acestea erau mai putin vizibile, cu atat meritul bijutierului era mai mare. Articulatiile si sistemele de inchidere, ca detalii estetice si conceptuale, nu numai functionale, sunt o provocare pentru designerul si autorul de bijuterie care isi doreste cresterea la un alt nivel de performanta.


Un curs pentru oricine isi doreste sa adauge la repertoriul de exprimare un grad nou de creativitate si exigenta. In bijuteria contemporana, articulatiile si sistemele de inchidere au devenit teme in sine sau actori principali in povestile spuse de designer. Dar pentru ca o simpla balama sa se transforme in piesa principala si in centrul estetic al unei bijuterii, este nevoie mai intai de intelegerea producerii tehnice propriu zise a unui element de articulare sau de inchidere.


Acest curs care isi propune logica, precizie si eficienta, este inceputul unui parcurs pentru dobandirea maiestriei integrarii elementelor tehnice in estetica contemporana. De-a lungul a 4 zile de curs, se va lucra la trei sau patru proiecte, in functie de ritmul individual, cu posibilitatea de a genera forma si utilitate integrate in aceeasi piesa.


Pretul include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre scoala, in limita a trei sau patru proiecte de lucru. Piesele realizate in timpul cursului va vor apartine dupa incheierea cursului.

Tehnici de lucru abordate

Calibrarea

Imbinari mobile

Articulatii de gradul 1, 2 si 3

Pret

500 € +TVA

Durata curs

4 zile

Ore curs

10:00-17:00

Profesori

David Sandu

Andreia Gabriela Popescu

bottom of page