top of page

Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugala - Nivel 2

Pret

345 € +TVA

Durata curs

3 zile

Despre curs

Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugala - Nivelul 2 este continuarea fireasca a primului modul de modelare de ceara si aduce provocarea complexitatii tehnice, variatiuni de abordare, materiale diferite si scopuri estetice extrem de diverse.  Experimentare, etapizare si premeditare, punere in practica si finisare a pieselor, timp de trei zile pline de efort si surprize pe masura.


De-a lungul celor 3 zile de curs, vom aborda trei tehnici cu potential tehnic si creative absolut special. Supraturnarea, modelarea pe un miez de ceara solubil in apa si amprentarea cerii in  modele de gips cioplit si gravat vor fi cele trei directii tehnice de lucru.


Supraturnarea reprezintă modelarea cerii pe un model deja existent (din bronz,de exemplu) si turnarea argintului peste bronz, pentru obtinerii unei bijuterii bicolore, cu forme care se completeaza sau care se intrepatrund.


Modelarea cerii pe un miez solubil este o tehnica de construire a unor volume goale pe dinantru care ar fi foarte greu de modelat in absenta unui suport provizoriu de lucru. Rezulta piese finale ample, usoare si spatiale.


Amprentarea cerii reuseste sa ofere rezultate dintr-un registru diferit fata de tot ceea ce ati experimentat pana acum. Pentru senzatia de fermitate sau claritate a gesturilor modelarii formelor, pentru texturi imposibil de realizat direct in ceara, avem ca solutie crearea amprentelor din gips.


Pretul cursului 

Cursantii isi vor aduce propriul kit de ustensile dedicate modelarii cerurilor speciale (achizitionat la Nivelul 1) pentru a-l utiliza la curs. Metalele folosite  sunt argintul 925 si bronzul. In cazul in care doriti sa pastrati obiectele care rezulta in urma cursului, materialul folosit va fi cantarit si trebuie achitat la final. De asemenea, daca se realizeaza mai mult de 3 obiecte, pentru urmatoarele se achita manopera de turnare.

Tehnici de lucru abordate

Modelarea pe miez de ceara solubil in apa si turnarea de forme goale la interior


Amprentarea cerii si crearea de negative pentru reproducerea de ornamente in serie


Supraturnarea

Pret

345 € +TVA

Durata curs

3 zile

Ore curs

10:00-17:00

Profesori

David Sandu

Andreia Gabriela Popescu

bottom of page