top of page

Slefuire de pietre nivel 2: Advanced Cabochon Shaping

Pret

380 € +TVA

Durata curs

3 zile

Despre curs

Assamblage completează proiectele dedicate dezvoltării profesionale a designerilor cu o disciplină legată în mod direct de bijuterie: șlefuirea pietrelor.

 

Ca designeri si bijutieri suntem pusi de multe ori în fața unor alegeri forțate sau nefericite, trebuind să armonizăm pietre șlefuite la 50% din potențialul lor și să modificăm designul și proporțiile bijuteriilor ținând cont practic de piatră mai mult decât de idee.

 

 

Cursurile Assamblage Lapidary School  dedicate șlefuirii de cabochoane, vor consta într-o abordare care ține cont de perspectiva bijutierului si ale viitoarelor bijuterii. Cursul se adreseaza atat designerilor si creatorilor de bijuterie, cat și celor care doresc  să porneasca pe drumul construirii unui business dedicat slefuirii pietrelor intr-o maniera superiora si care sa tina cont de exigente si criterii pe care  le ragasim acum doar in piata de pietre premium.

 

 

Cursurile sunt structurate gradual, pe nivele de dificultate si tipologii diferite de pietre. Baza dezvoltarii o reprezintă Cursurile de șlefuire de cabochon atât în direcția de carving, cât și în cea a fațetării pietrelor fine și translucide.

 

Cabochon, Carving, Mozaic, Fațetare, Stone in stone setting, Custom cut, sunt unele dintre cele mai importante directii care vor fi abordate in sistemul de workshop-uri si cursuri pregatite de Assamlage Lapidary  School.

 

Continuarea primului curs este Advanced Cabochon Shaping - Abordarea temeinică din primul modul va folosi la a ieși din canoanele formelor clasice și în a găsi soluții tehnice și creative care să pună în valoare la maximum de capacitate mașinăriile existente în cadrul atelierului. Tipologiile de șlefuire abordate în cadrul celui de-al doilea modul vor miza pe deschiderea unor noi perspective formale neabordate în mod tradițional de catre șlefuitorii comerciali. Caboșoane cu baza geometrică poligonală și suprafețele cu intersecții de planuri vor fi cele mai interesante dintre elementele creative abordate. Deasemenea,unul dintre proiecte va avea ca scop crearea unei perechi de caboșoane - doua pietre identice tăiate din doua tipuri\culori de pietre diferite, care să poata fi folosite împreuna sau separat. În cele trei zile vor fi abordate minim 6 proiecte și vom lucra atat cu pietre dure-quarz, jasp etc. cât și cu pietre de duritate mai mică - lapis lazuli, malachit etc. Pietrele șlefuite rezultate la curs aparțin cursanților.

Pot participa absolvenții cursurilor de șlefuire de pietre, nivel 1.

Tehnici de lucru abordate

Degroșare


Calibrare


Prefinisare


Finisare


Caboșoane cu baza geometrică poligonală și suprafețele cu intersecții de planuri


Pietre identice tăiate din doua tipuri\culori de pietre diferite

Pret

380 € +TVA

Durata curs

3 zile

Ore curs

10:00-17:00

Profesori

David Sandu

bottom of page