top of page

Experimental Enameling

Pret

420 € +TVA

Durata curs

3 zile

Despre curs

Workshop-ul international “Experimental Enameling” este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. “Experimental Enameling” se adreseaza absolventilor cursurilor de initiere in tehnicile emailului: Champlevé Enamels si Cloisonné Enamels, dar si celor care au experienta de lucru cu emailul.

Aplicarea emailului pe suprafete din cupru cu texturi diverse, folosirea desenului in creion si a vopselurilor, si inglobarea materialelor alternative (margele de sticla, nisip, pene) in email sunt cateva dintre tehnicile care vor fi predate si experimentate in cele trei zile intensive de curs.


In prima zi de curs, dupa texturarea suprafetelor si decuparea conturului pieselor, participantii vor incepe sa lucreze cu email. Aplicarea straturilor de email pe suprafetele texturate, slefuirea zonelor selectate si reaplicarea emailului vor ocupa mare parte din zi. In urmatoarele doua zile se vor experimenta alte tehnici, cum ar fi folosirea creioanelor si a pensulelor in crearea designului pieselor, si inglobarea materialelor alternative in email.


Pretul  include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre scoala. Piesele realizate in timpul cursului va vor apartine dupa incheierea cursului.


JENNIFER WELLS

Dupa ce a obtinut, in 2010, Masteratul in Metal Design la East Carolina University, in perioada 2010-2018, Jennifer a sustinut numeroase cursuri si workshop-uri la universitati si scoli profesionale din Statele Unite ale Americii, dintre care: Indiana University in Bloomington (2013 si 2017), Western State Colorado University (2016, 2017 si 2018) si Haystack Mountain School of Craft in Maine (2011, 2012, 2013, 2015). In aceeasi timp, Jennifer si-a continuat studiile la Arrowmont School of Arts and Crafts in Gatlinburg, la Pocosin Arts in Columbia, si la Jentel Foundation Banner.


Din Toamna 2013 pana in anul 2016, printr-un program intensiv al East Carolina University, Jennifer a predat cursuri de bijuterie si tehnica emailului in Italia.

In prezent, Jennifer locuieste si lucreaza in Italia si preda cursuri de design si bijuterie atat in Statele Unite ale Americii, cat si in Europa, iar lucrarile sale fac parte din colectii renumite din S.U.A.: Racine Art Museum Wisconsin si Enamel Arts Foundation din Los Angeles.

Tehnici de lucru abordate

Pret

420 € +TVA

Durata curs

3 zile

Ore curs

10:00-17:00

Profesori

Jennifer Wells

bottom of page