top of page

Slefuire de pietre, curs de sinteză: Concave Polishing and Carving

Pret

625 € + TVA

Durata curs

3 zile

Despre curs

Assamblage completează proiectele dedicate dezvoltării profesionale a designerilor cu o disciplină legată în mod direct de bijuterie: șlefuirea pietrelor.

 

Ca designeri si bijutieri suntem pusi de multe ori în fața unor alegeri forțate sau nefericite, trebuind să armonizăm pietre șlefuite la 50% din potențialul lor și să modificăm designul și proporțiile bijuteriilor ținând cont practic de piatră mai mult decât de idee.

 

 

Cursurile Assamblage Lapidary School  dedicate șlefuirii de cabochoane, constau într-o abordare care ține cont de perspectiva bijutierului si ale viitoarelor bijuterii. Cursurile se adreseaza atat designerilor si creatorilor de bijuterie, cat și celor care doresc  să porneasca pe drumul construirii unui business dedicat slefuirii pietrelor intr-o maniera superiora si care sa tina cont de exigente si criterii pe care  le ragasim acum doar in piata de pietre premium.

 

 

Cursurile sunt structurate gradual, pe nivele de dificultate si tipologii diferite de pietre. Baza dezvoltarii o reprezintă Cursurile de șlefuire de cabochon atât în direcția de carving, cât și în cea a fațetării pietrelor fine și translucide.

 

Cabochon, Carving, Mozaic, Fațetare, Stone in stone setting, Custom cut, sunt unele dintre cele mai importante directii care vor fi abordate in sistemul de workshop-uri si cursuri pregatite de Assamlage Lapidary  School.

 

 

Cursul de sinteză pentru cele doua module introductive dar și reprezentând trecerea la nivelul urmator, va fi cursul  Concave Polishing and  Carving. Structurat pe durata a 5 zile, cursul va aborda noțiunile de bază și aprofundarea acestora către ideea de sculptură în piatra de duritate ridicată. Tehnicile și utilajele folosite în timpul cursului vor fi diferite față de cele utilizate în primele două module de șlefuire a cabochoanelor.

 

Tematica va cuprinde minim patru proiecte, axate pe diferite tipologii și tehnologii pe care le putem aborda în stone carving. De la elemente decorative florale individuale, pana la compoziții vizuale de tip basorelief, pe durata celor 5 zile cursantii se vor întalni cu situații foarte diverse și vor rezolva puzzle-uri tehnice complexe, cu rezultate spectaculoase.

Costul total al cursului este de 625 de euro plus tva, din care 120 plus de euro sunt accesorii și consumabile ce aparțin fiecărui cursant în parte și care vor putea fi luate acasă împreună cu rezultatele cursului.

Pot participa absolvenții cursurilor de șlefuire de pietre, nivel 2.

Tehnici de lucru abordate

Degroșare


Calibrare


Prefinisare


Finisare


Sculptură în piatră de duritate ridicată


Basorelief


Noi tehnici și utilaje de șlefuire

Pret

625 € + TVA

Durata curs

3 zile

Ore curs

10:00 - 17:00

Profesori

David Sandu

bottom of page