top of page

Italian contemporary filigree course

Pret

420 € + TVA

Durata curs

3 zile

Despre curs

Workshop-ul intensiv sustinut de profesorul invitat Valentina Caprini readuce in atentia designerilor una dintre cele mai vechi tehnici din domeniul bijuteriei. Filigranul este cunoscut inca din anul 3000 BC, insa putini oameni mai cunosc astazi adevaratul proces de manufactura. Desi tehnica si modul de lucru predate la curs sunt cele traditionale, provocarea consta in a incorpora filigranul in bijuterii contemporane, care sa aduca aceasta tehnica antica in prezent. 


In cadrul celor 3 zile intensive de workshop, cursantii vor deprinde toate elementele de baza ale tehnicii filigranului, de la pregatirea propriilor fire de filigran pana la incorporarea lor in obiecte fina-le. Cu ajutorul unor clesti speciali, cursantii vor rasuci si tese fire de argint pur pentru a crea modele complexe. Se vor studia tipurile speciale de sudura pentru aceasta tehnica si se vor experimenta dif-erite tipuri de tesaturi, compozitii si imbinari intr-un design contemporan. 


Pretul include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre scoala. Piesele realizate in timpul cursului va vor apartine dupa incheierea cursului.


VALENTINA CAPRINI

Nascuta in 1982 in Verona, Valentina Caprini a absolvit in anul 2012 Alchimia Contemporary Jewellery School in Florenta, sub indrumarea lui Ruudt Peters. Pregatirea ei a continuat in 2013 la Estonian Academy of Arts of Tallinn - Jewellery and Blacksmithing Department.


In timpul facultatii a fost fascinata de cursul de filigran antic, astfel ca s-a specializat in aceasta tehnica, invatand direct de la maestrii artizani din Campo Ligure - Genova, unul dintre cele mai importante si inca active locuri din lume pentru filigran.


Astazi, Valentina lucreaza ca designer independent in cadrul Officine NORA in Florenta, Italia, si preda cursuri de specializare in tehnica filigranului.

Tehnici de lucru abordate

Filigran

Pret

420 € + TVA

Durata curs

3 zile

Ore curs

10:00-17:00

Profesori

Valentina Caprini

bottom of page