top of page

Chasing and Repousse - Nivel 1

Pret

500 € +TVA

Durata curs

4 zile

Despre curs

Sub atenta indrumare a profesorului italian Fabrizio Acquafresca, cursantii vor invata tehnica “Chasing and Repoussé”, in stil italian. Prin utilizarea adecvata a unor instrumente specializate, ei vor deprinde teoretic si vor pune in practica aceasta metoda clasica italiana de transformare a unor simple foi de metal, in opere de arta.


Primul proiect al workshop-ului consta in realizarea din metal, prin tehnica “Chasing and Repoussé”, a unei libelule / frunze de ginko. Pentru proiectele urmatoare, cursantii au posibilitatea de a aborda-modele personalizate de bijuterii: fructe, flori sau imagini abstracte. Vor putea fi realizate mai multe piese: bratari, cercei sau pandantive, in functie de complexitatea proiectelor si de ritmul individual de lucru.


Pretul include urmatoarele– materialul de lucru (cupru) si utilizarea unui kit de "Chasing and Repoussé".  Piesele realizate in timpul cursului va vor apartine dupa incheierea cursului.


Kit-urile de "Chasing and Repoussé" pot fi achizitionate de elevi dupa terminarea cursului.


In cazul in care elevii doresc sa lucreze si in argint, materialul trebuie comandat individual, inainte de inceperea cursului.


Fabrizio Acquafresca

Renumitul artist italian Fabrizio Acquafresca sau “Il Maestro”, asa cum este el numit de elevi, de colaboratori si de ceilalti membrii ai comunitatii artistice din Florenta,  este expert in “Chasing” si “Repousse” , doua tehnici traditionale de prelucrare a metalului, pastrate in traditia artistica a familiei Acquafresca inca din perioada Renasterii Florentine, si transmise din generatie in generatie, pana astazi.

Tehnici de lucru abordate

Pret

500 € +TVA

Durata curs

4 zile

Ore curs

10:00-17:00

Profesori

Fabrizio Acquafresca

bottom of page