top of page

Cloisonne Enamels

Pret

420 € +TVA

Durata curs

3 zile

Despre curs

Workshop-ul international Cloisonné Enamels este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells.  Cloisonné-ul este o tehnica traditionala ce permite separarea emailului de diferite culori prin utilizarea unui perete subtire de metal, care formeaza modelul sau imaginea. Cuvantul “cloisonné”, provenit din limba franceza, este folosit atat pentru a descrie un obiect de arta finit, cat si procesul de creare a acestui obiect.


In cadrul celor trei zile intensive de curs, participantii vor deprinde elementele de baza ale emailarii, cu accent pe tehnica cloisonné.  


Cursul va debuta cu o descriere a tehnicilor de baza ale emailarii, urmata de realizarea primului proiect, predefinit, pentru care studentii vor primii instructiuni pas cu pas. Pentru urmatoarele piese, participantii vor fi incurajati sa-si realizeze propriile modele


Pretul includeaccesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre scoala. Piesele realizate in timpul cursului va vor apartine dupa incheierea cursului.


JENNIFER WELLS

Dupa ce a obtinut, in 2010, Masteratul in Metal Design la East Carolina University, in perioada 2010-2018, Jennifer a sustinut numeroase cursuri si workshop-uri la universitati si scoli profesionale din Statele Unite ale Americii, dintre care: Indiana University in Bloomington (2013 si 2017), Western State Colorado University (2016, 2017 si 2018) si Haystack Mountain School of Craft in Maine (2011, 2012, 2013, 2015). In aceeasi timp, Jennifer si-a continuat studiile la Arrowmont School of Arts and Crafts in Gatlinburg, la Pocosin Arts in Columbia, si la Jentel Foundation Banner.


Din Toamna 2013 pana in anul 2016, printr-un program intensiv al East Carolina University, Jennifer a predat cursuri de bijuterie si tehnica emailului in Italia.

In prezent, Jennifer locuieste si lucreaza in Italia si preda cursuri de design si bijuterie atat in Statele Unite ale Americii, cat si in Europa, iar lucrarile sale fac parte din colectii renumite din S.U.A.: Racine Art Museum Wisconsin si Enamel Arts Foundation din Los Angeles.

Tehnici de lucru abordate

Pret

420 € +TVA

Durata curs

3 zile

Ore curs

10:00-17:00

Profesori

Jennifer Wells

bottom of page