top of page

Slefuire de pietre nivel 1: Classic Cabochon

Pret

380 € + TVA

Durata curs

3 zile

Despre curs

Assamblage completează proiectele dedicate dezvoltării profesionale a designerilor cu o disciplină legată în mod direct de bijuterie: șlefuirea pietrelor.

 

Ca designeri si bijutieri suntem pusi de multe ori în fața unor alegeri forțate sau nefericite, trebuind să armonizăm pietre șlefuite la 50% din potențialul lor și să modificăm designul și proporțiile bijuteriilor ținând cont practic de piatră mai mult decât de idee.

 

 

Cursurile Assamblage Lapidary School  dedicate șlefuirii de cabochoane, constau într-o abordare care ține cont de perspectiva bijutierului si ale viitoarelor bijuterii. Cursul se adreseaza atât designerilor și creatorilor de bijuterie, cât și celor care doresc  să porneasca pe drumul construirii unui business dedicat slefuirii pietrelor într-o manieră superioră și care să țină cont de exigențe și criterii pe care  le ragăsim acum doar pe piața de pietre premium.

 

 

Cursurile sunt structurate gradual, pe nivele de dificultate si tipologii diferite de pietre. Baza dezvoltării o reprezintă Cursurile de șlefuire de cabochon atât în direcția de carving, cât și în cea a fațetării pietrelor fine și translucide.

 

Cabochon, Carving, Mozaic, Fațetare, Stone in stone setting, Custom cut, sunt unele dintre cele mai importante directii care sunt fi abordate in sistemul de workshop-uri si cursuri Assamlage Lapidary  School.

 

Cursul introductiv este Classic Cabochon 1 - Forme convexe cu un ax sau două axe de simetrie. Vor fi abordate caracteristicile principale ale șlefuirii unui cabochon: alegerea materialului, stabilirea formei viitoarei pietre, degroșarea, calibrarea formei,  si finisajul final. Toate aceste etape vor fi reluate pe parcursul celor trei zile din perspective diferite și cu variațiunile specifice necesare dobândirii unei înțelegeri și a unei experiențe care să ne pună la finalul cursului în postura de a fi eficienți și funcționali în a ne tăia propriile cabochoane de forma clasică. Deasemenea, unul dintre proiecte se va referi la a calibra o piatră brută pentru a se potrivi cu o montură deja pregatită, învățând astfel cum să controlăm procesul șlefuirii și din perspectica inversă necesară în custom cut. În cele trei zile vor fi abordate minim 6 proiecte și vom lucra atât cu pietre dure -quarz, jasp etc. cât și cu pietre de duritate mai mică - lapis lazuli, malachit. Cursanții vor putea aduce propriile pietre brute în cazul în care vor dori să șlefuiască un anume fel de piatră. Pietrele șlefuite rezultate la curs aparțin cursanților.  

 

Tehnici de lucru abordate

Tăierea pietrei pe una și două axe de simetrie


Degroșare


Calibrare


Prefinisare


Finisare


Tăiere pe model

Pret

380 € + TVA

Durata curs

3 zile

Ore curs

10:00-17:00

Profesori

David Sandu

bottom of page