top of page

Cursul de initiere in bijuterie - Basic 1

Pret

510 € +TVA

Durata curs

8 zile

Cursul de initiere in bijuterie - Basic 1

Cursul de initiere in bijuterie - Basic 1 este un curs structurat de-a lungul a 8 zile pline de lucru, în care majoritatea timpului va fi dedicat părții de experimentare și exercitiu practic.Noțiuni ca laminarea, îndoirea, sudura, calibrarea pieselor, finisarea lor, vor fi tratate cu seriozitate și articulate într-un prim sistem coerent de înțelegere a lucrului cu metalele prețioase. 


Tehnologiile predate vor avea un suport tehnic primar, folosind 90% scule de mână și oferind în acest fel cursanților posibilitatea de a continua, ulterior, individual, fără necesitatea unui inventar de scule și masinarii sofisticate.


Materialele folosite sunt argintul 925 și pietrele semipretioase naturale, unele neregulate și fără nici o geometrie precisă, celelalte vor fi pietre calibrate rotunde, cu tăietură de tip brilliant sau cabochon. Latura teoretica este subordonată părții practice, în idea de a fixa în memorie acele noțiuni teoretice pe care le-am înțeles în prealabil cât mai concret și direct la nivel practic și personal.


Cursul urmărețte să puna la dispozitie prin proiectele abordate o formulă generală de lucru, fără a aborda tehnica bijuteriei prin intermediul “modelelor” și a execuției standardizate a acestora. La finalul cursului, veți avea două proiecte terminate, de obicei două inele, care reprezintă tipologii diferite de abordare a ring-urilor și a monturilor. Noțiunile accumulate în timpul cursului au un potențial de dezvoltare ulterioara a variantelor și variațiunilor tehnice, putând duce la rezultate diferite și din alt registru estetic.


Prețul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele și pietrele va sunt puse la dispozitie de către școala, în limita a doua proiecte.

Piesele realizate în timpul cursului vă vor apartine după încheierea cursului.

Tehnici de lucru abordate

Decalirea


Debavurarea


Indoirea


Gaurirea


Laminarea


Pregatirea monturilor


Taierea


Montarea pietrelor


Traforarea


Finisarea pieselor finale

Pret

510 € +TVA

Durata curs

8 zile

Ore curs

10:00-17:00

Profesori

David Sandu

David Sandu

Andreia Gabriela Popescu

David Sandu
bottom of page