top of page

Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugala - Nivel 1

Pret

345 € +TVA

Durata curs

3 zile

Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugala - Nivel 1

Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugala - Nivelul 1 presupune deprinderea principalelor tehnici de modelare a cerii si transformarea acesteia in metal turnat. Spontaneitate, gesturi cursive, texturi spectaculoase, materiale de lucru maleabile si intuitive. Ceara este un partener de lucru special, care iti permite sa decizi cata intuitie si cata precizie sau premeditare doresti sa incluzi intr-un proiect. Tehnica antica a cerii pierdute este actualizata esteticii contemporane si formele pe care ni le propunem sa le facem sunt o continuare si o dezvoltare a formulelor clasice si consacrate.


Cursul dureaza 3 zile si urmareste trecerea unui proiect prin toate etapele lui. Modelarea cerii in diferite modalitati, din tipuri diferite de ceara si cu instrumente diferite, pregatirea pentru turnare a pieselor, turnarea si transformarea cerii in metal si apoi finisarea pieselor turnate, pana la obtinerea proiectului final. Modelarea cerii permite un alt tip de exprimare comparativ cu constructia prin sudura, in care exista posibilitatea exprimarii cu spontaneitate. Modelarea materialului si intelegerea procesului de turnare inseamnă, asadar, o largire a repertoriului de exprimare estetica.


Dupa cele doua zile de modelaj vom finisa piesele turnate si le vom finaliza in formula tehnica si cretiva pe care o vom decide pentru fiecare proiect in parte.


Pretul cursului include un kit de materiale si ustensile dedicate modelarii cerurilor speciale, care apartine cursantului dupa terminarea cursului. Metalele folosite sunt argintul 925 si bronzul. In cazul in care doriti sa pastrati obiectele care rezulta in urma cursului, materialul folosit va fi cantarit si trebuie achitat la final. De asemenea, daca se realizeaza mai mult de 3 obiecte, pentru urmatoarele se achita manopera de turnare.

Tehnici de lucru abordate

Piese construite cu ceara de modelaj


Sculptarea cerurilor dure


Monturi din ceara pentru pietre


Amprente deschise de silicon pentru texturi naturale speciale

Pret

345 € +TVA

Durata curs

3 zile

Ore curs

10:00-17:00

Profesori

David Sandu

David Sandu

Andreia Gabriela Popescu

David Sandu
bottom of page